2009. január 24., szombat

Pesti beszélgetés a Zárórában (PP harmadszor)


A Pusztai Péter-sztori, úgy látszik, nem ér véget soha, mert mindig lesz valami mondanivalóm, amit a korábbiakban nem volt alkalmam kifejteni.

Mikor megtudtam a "lovagos" hírt, azonnal írtam neki, aziránt érdeklődve, igaz-e, amit a hírcsatornák állítanak, mikor utazik Budapestre, s hajlandó-e hazatérte után interjút adni a Színképnek (Új Magyar Szó). Válaszában megerősítette: "Fele sem tréfa, hogy holnap indulok BP- re, ingeim-gatyáim még keringenek a ház körül
mint valami szateliták, Irina most gyúrja a 2 bőröndbe. Ami az interjút illeti, nem látom semmi akadályát, de Te azt is tudod rólam amit én már rég elfelejtettem. Az MTV is óhaját fejezte ki egy interjúra..."

Pár nap múlva üzenet érkezett Budapestről, amely tudatta PP üzenetét, hogy az interjú elkészült, a Záróra rovatban sugározza 22-én este az m2-es csatorna, PP pedig utólag kíváncsi lesz a véleményemre. A műkorcsolya EB közvetítése miatt a Záróra éjfél utánra csúszott, fél éjszakán át virrasztottam, amíg végighallgattam és rögzítettem, az afölötti örömtől fűtve, hogy azon ritka emberek egyike lehetek, akik a beszélgetést rögzítették. El is határoztam, hogy amint tehetem, leírom szöveges formában és kiteszem ide a blogba, hadd férhessen hozzá más is. 

PP-nek pedig az alábbi sorokat küldtem, a közvetítőn keresztül:

Hoztad a formádat, a kérdezőtársad is a helyzet magaslatán volt, sokszor meglepted kissé abszurd, nem sematikus válaszaiddal, de jól igazodott ehhez a hangvételhez. Amit az egészben szerettem és mindig nagy erényednek tartottam, hogy nevükön nevezed a dolgokat, vállalva olykor a "szentségtörés", a "megbotránkoztatás" ódiumát, viszont mindenki megértheti tőled, hogy mi a helyzet, mert nem beszélsz mellé. Ugyanakkor éppen ezért nem vagy szószátyár, nem tűnik fecsegésnek az, amit mondasz. Ez most is így történt. Egy órán át ezt csinálni, azt hiszem, ez teljesítmény. Szóval, büszke vagyok Rád!

Végül pedig, még tegnap este, megtaláltam a Magyar Televízió videótárában a Záróra Pusztai Péterrel készített interjúja teljes anyagát, amit ide kattintva bárki megnézhet.

Tanulságos, igaz szöveg.

Csíkszereda, 2009. január 24.

Nincsenek megjegyzések: