2011. március 9., szerda

Paprikaültetvényem (9)

2011. március 9, este
Kedves kíváncsi látogatóim, én még nálatok is kíváncsibban vártam az elmúlt napokban, hogy mi történik a paprikaföldön. Türelmem persze, határtalan, mert az életfolyamatok se futják ki magukat pár nap alatt. Így a paprikatöveim növekedése is tény ugyan, de nem látványos.


Pedig újabb centit nőttek. Négy elálló levelükön túl most már újabbakat is eresztettek (diszkréten). Mérgesen zöldek. Szeretik a napot. Éjszaka meghúzzák magukat a hűvösben. (Ma reggel megint 19 fok volt odakint - mínuszban! Vajon, mennyit tudnak arról, milyen jó dolguk van az erkélyen?)


Szerencsére, van mellettük figyelemreméltó Látványosság is. Kinyílt az első amaryllisz! És újabb bimbók indultak fejlődésnek a közvetlen szomszédságban. Anélkül, hogy paprikafigyelő buzgalmam lankadna, az egyhangúan telő időt majd a virágok sorsának alakulásával igyekszem kitölteni.






2011. március 9, este
2011. március 8. Az első amaryllisz

2 megjegyzés:

AZH - photographer in írta...

Amarillisz márciusban? Érdekes, hiszen Skandináviában tipikus Karácsonyi virág. November közepén jelenik meg az üzletekben: szűk cserépből félig kiemelkedő hagyma, belőle egy-vagy két hegyes levéllel. Hazaviszed, az ablakpárkányra rakod, a többi az ő dolga. (Ne öntözd, mert méteresre nő, és eldől.) Karácsonyra a szerencsédtől függő számú virágjával hetekig táplálja a tavaszba vetett reményt.

AZH - photographer in írta...

AZH = zsoltson :-)